Mainos

Iranin viranomaiset toisinajattelijoiden kimpussa

Iranin poliisin tilastojen mukaan noin 150 000 ihmistä on pidätetty vuosittain kevättarkastusten yhteydessä. Asiantuntijat pitävät tarkastuksia yrityksenä palauttaa Iraniin vuoden 1979 vallankumouksen jälkeinen yhteiskuntajärjestys.

Iranin viranomaiset ovat aloittaneet jälleen tehoiskun maan toisinajattelijoita vastaan. Ratsioiden kohteena ovat ammattiyhdistysjohtajat, yliopistot, tiedotusvälineet ja naisten oikeuksien puolestapuhujat.

New York Times -lehden mukaan Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad käyttää ratsian syynä Yhdysvaltojen ajamaa hallintojärjestelmän muutosta ja sekä sotilaallisen hyökkäyksen uhkaa.

Asiantuntijat pitävät tehoiskuja yrityksenä palauttaa vuoden 1979 vallankumouksen jälkeinen yhteiskuntajärjestys.

Maan poliisin tilastojen mukaan noin 150 000 ihmistä on pidätetty vuosittaisten kevättarkastuksien yhteydessä. Pidätysten syy on ollut epäislamilainen vaatetus.

Timesin mukaan poliisit ovat pahoinpidelleet länsimaisittain pukeutuneita nuoria miehiä ja marssittaneet loukkaantuneita pitkin Teheranin katuja.

Kahdeksan teheranilaista Amir Kabir yliopiston opiskelijajohtajaa on viety Teheranissa sijaitsevaan Evinin vankilaan toukokuun jälkeen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.