Mainos

Iranin vanhoillisten neuvosto taipui

Iranin vanhoillisten neuvosto on taipunut presidentin ja hallituksen painostuksen edessä. Neuvosto on valmis muuttamaan kantaansa parlamenttivaaliehdokkaiden hylkäämisessä.

Iranin vanhoillisen valvojien neuvoston puheenjohtaja sanoi tänään, että neuvosto on valmis korjaamaan mahdolliset virheet kansanedustajaehdokkaiden hylkäämisessä. Ajatollah Ahmad Jannati lupasi neuvoston kohtelevan ehdokkaiksi ilmoittautuneita "lempeästi, mutta lain puitteissa".

-Valvojien neuvoston työssä on tapahtunut väärinkäsityksiä. Virheet ovat mahdollisia. Me emme pitäydy virheellisissä päätöksissä emmekä riko lakia, Jannati sanoi rukousten yhteydessä.

Parlamentin työtä tarkastava valvojien neuvosto hylkäsi lähes puolet 8200 ehdokkaista, jotka halusivat ottaa osaa 20. helmikuuta pidettäviin parlamenttivaaleihin. Suurin osa evätyistä ehdokkaista on uudistusmielisiä poliitikkoja, kymmenet heistä nykyisiä kansanedustajia.

Iranin presidentti ja ministerit ilmoittivat aiemmin tällä viikolla eroavansa, mikäli valvojien neuvosto ei muuta kantaansa parlamenttivaaliehdokkaista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.