Mainos

Iranin vallankumouskaarti arvostelee presidenttiä

Iranin vallankumouskaarti on arvostellut ankarasti maan presidenttiä Mohammad Khatamia (kuvassa). Avoimessa kirjeessä vallankumouskaartilaiset sanovat, että he menettävät kärsivällisyytensä demokratiaan, joka tekee islamilaisesta tasavallasta "anarkian".

Kirjeessä 24 kaartinkomentajaa sivalsi presidenttiä tämän "löysäkätisyydestä" viime viikon opiskelijamielenosoitusten käsittelemisessä. Kaartilaiset uhkaavat ottaa asiat omiin käsiinsä, mikäli mitään ei tapahdu.

-Kuinka kauan meidän on joutilaina ja surullisina katseltava sivusta sitä, mitä maassa tapahtuu? he kysyvät.

Kaartilaiset hyökkäävät myös rajusti opiskelijoita vastaan, koska nämä olivat uhmanneet maan uskonnollisen johtajan ajatollah Ali Khamenein arvovaltaa. Khamenei on myös asevoimien komentaja ja hänen sanansa on laki Iranissa.

Vallankumouskaartilaisen kirje on uusin siirto Khatamin johtamien uudistusmielisten voimien ja maan oikeuslaitosta ja parlamenttia hallitsevien kovan linjan konservatiivien välisessä poliittisessa taistelussa.

Eilen parlamentin puhemies Ali Akbar Nateq-Nuri onnitteli vallankumouskaartilaisia siitä, että nämä ovat yhdistäneet voimansa turvallisuusjoukkojen kanssa opiskelijakapinan tukahduttamiseksi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.