Iranin ulkoministeri piikitteli maata syyttänyttä Trumpia haravointikohusta: "Ehkä olemme vastuussa Kalifornian paloista, koska emme auttaneet haravoimaan metsiä"

Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif tviittasi piikittelevän viestin Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille.

Trumpin mielestä mallia pitää ottaa Suomesta:"He käyttävät aikaa haravointiin" 0:36

Trump kirjoitti eilen lausunnossaan, että maa pysyy Saudi-Arabian liittolaisena, vaikka sauditoimittaja Jamal Khashoggin murharaportista selviäisi, että kruununprinssi Mohammed bin Salman tiesi toimittajan murhasta tai olisi jopa antanut käskyn siihen.

Voimakasta kritiikkiä Iranille

Trump puolestaan kritisoi voimakkain sanakääntein Irania. Hänen mukaansa iranilaiset ovat tappaneet lukuisia amerikkalaisia ja viattomia Lähi-Idässä. Trumpin mukaan Irania pidetään maailman johtavana terrorismin tukijana.

Turmpin mukaan Iran on syypää myös Jemenin sodan jatkumiseen, koska Saudi-Arabia haluaisi vetäytyä maasta, jos iranilaiset suostuisivat lähtemään.

"Ehkä olemme vastuussa Kalifornian paloista..."

Iranin ulkoministeri tarttui Trumpin Irania syyttävään lausuntoon Twitterissä.

Hän kritisoi, että Trump pyhittää Saudi-Arabiaa koskevan lausuntonsa ensimmäisen kappaleen syyttääkseen Irania kaikista väärinkäytöksistä, joita hänen mieleensä tulee.

– Ehkä olemme vastuussa Kalifornian paloista, koska emme auttaneet haravoimaan metsiä - kuten suomalaiset tekevät? ulkoministeri tviittasi.

Suomalaisten haravointi nousi otsikoihin

Suomalaisten metsien haravointi nousi ympäri maailmaa otsikoihin, kun presidentti Trump totesi vieraillessaan Kalifornian paloalueilla, että Suomessa ei ole samanlaisia ongelmia, koska suomalaiset haravoivat metsiä.

– Olin Suomen presidentin kanssa, ja hän kutsui maatansa metsävaltioksi. He käyttävät paljon aikaa haravointiin, siivoamiseen ja asioiden tekemiseen. Ja heillä ei ole mitään ongelmaa.

Trump saattoi kuitenkin myös tarkoittaa metsien harvennusjätteen keräämistä.

Lue myös:

    Uusimmat