Mainos

Iranin tuleva presidentti kovisteli Yhdysvaltoja

Iranin presidentiksi valittu Mohammad Khatami vaati tänään muutosta Yhdysvaltain Iranin-politiikkaan, jotta maiden suhteet paranisivat. Iran ei voi hyväksyä sanelupolitiikkaa. Kaikki muutokset suhteissa Yhdysvaltoihin riippuvat Yhdysvaltain Iranin-politiikan muuttumisesta, Khatami sanoi ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan perjantain vaalien jälkeen.

-Valitettavasti emme näe merkkiä tällaisesta muutoksesta Yhdysvaltain politiikassa, hän lisäsi. Khatami valitti, että Yhdysvallat on aina suhtautunut vihamielisesti Iranin vallankumoukseen. Khatamin mukaan "ei ole aihetta minkäänlaisille suhteille" niin kauan kuin Yhdysvallat haluaa vahingoittaa Iranin itsenäisyyttä ja kansallisia etuja.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Nicholas Burns sanoi eilen, ettei Yhdysvaltain Iranin-politiikka muutu niin kauan kuin Iran tukee terrorismia ja on Lähi-idän rauhanprosessin tiellä.
-Iranin on luovuttava terrorismin tukemisesta, Lähi-idän rauhanprosessin vastustamisesta ja yrityksistään hankkia ydinaseita, Burns sanoi.

Lehdistötilaisuudessa Khatami myönsi, että Iran vastustaa "niin sanottua Lähi-idän rauhanprosessia", mutta vakuutti, että Iran on aina vastustanut terrorismia, varsinkin valtioterrorismia. Iran ja Yhdysvaltain suhteet katkesivat, kun islamilainen vallankumous kukisti Yhdysvaltain tukeman shaahin vuonna 1979.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.