Mainos

Iranin presidentti uhkaili jälleen Israelia

Yhdysvallat ja Ranska paheksuvat Iranin presidentin puheita Israelista. Presidentti Mahmud Ahmadinejadin esittämät uhkaukset Israelia kohtaan ovat kuohuttaneet aikaisemminkin maailmalla.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad sanoo pitävänsä Israelia pysyvänä uhkana islamilaisille valtioille. Samalla Ahmadinejad puhui kuitenkin Israelin kohtalosta uhkaavaan sävyyn.

Yhdysvallat ja Ranska tuomitsivat heti eilisiltana Iranin presidentin lausunnon.

- Tämäntyyppiset puheet vain lisäävät pelkoja ja huolta, jotka liittyvät Iranin ydinasehankkeisiin, sanoi Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Sean McCormack.

Ranskan ulkoministeri Philippe Douste-Blazy sanoi puolestaan, ettei Israelin oikeutta olemassaoloon eikä joukkotuhoa pitäisi kiistää.

- Pidittepä siitä tai ette, sionistihallinto on jo matkalla kohti lopullista eliminoimista, Ahmadinejad sanoi palestiinalaisten tukikonferenssissa Teheranissa.

Ahmadinejadin mukaan Israel on luotu uhkaamaan alueen islamilaisia maita. Hän ilmaisi myös epäilyksensä siitä, onko juutalaisten holokaustia todella edes tapahtunut toisen maailmansodan aikana.

Myös Iranin korkein hengellinen johtaja ajatollah Ali Khamenei otti kantaa palestiinalaisten puolesta ja Israelia vastaan. Hän kehotti islamilaista maailmaa tukemaan palestiinalaisten parlamenttivaalit voittanutta äärijärjestöä Hamasia Israelin vastustamisessa.

Iranin johtajat puhuivat konferenssissa, jonka tarkoituksena oli kerätä varoja Hamasille. Yhdysvallat ja EU ovat katkaisseet tukensa Hamasille.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.