Mainos

Iranin presidentin Israel-kommentit herättävät suuttumusta

Maailmalla ollaan järkyttyneitä Iranin presidentin Ahmadinejadin kommenteista ja epäilyksistä, jotka koskevat juutalaisten kansanmurhan todenperäisyyttä.

Iranin presidentin Mahmoud Ahmadinejadin tuoreet Israel-lausunnot ovat herättäneet tyrmistystä maailmalla. YK:n pääsihteeri Kofi Annan on välittänyt julkisuuteen viestin, jossa hän kertoi olevansa järkyttynyt Ahmadinejadin kommenteista ja epäilyksistä, jotka koskevat holokaustin todenperäisyyttä.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan lausunto on "kauhistuttava ja tuomittava". Ministeriön mukaan se ei juuri anna toivoa sille, että Iran olisi kypsä kansainvälisen yhteisön vastuulliseksi jäseneksi.

Ahmadinejad sanoi eilen, että mikäli Saksa ja Itävalta tuntevat syyllisyyttä juutalaisten joukkomurhasta toisen maailmansodan aikana, niiden tulisi toivottaa Israelin valtio tervetulleeksi omalle maaperälleen.

Ahmadinejadin näkemys on jatkoa hänen aiemmille Israelin-vastaisille puheilleen. Lokakuun lopulla Ahmadinejad herätti pahennusta lausumalla, että Israel olisi "pyyhkäistävä pois maailmankartalta".

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.