Mainos

Iranin oppositiojohtajasta valitus

Yli sata Iranin kansanedustuslaitoksen edustajaa on tehnyt valituksen maan oppositiojohtajasta Mirhossein Mousavista.

Uutistoimisto Farsin mukaan Iranin valtionsyyttäjälle antamassaan valituksessa kansanedustajat syyttävät Mousavia "islamilaisen järjestelmän imagon vahingoittamisesta".

- Mousavin toiminta ja lausunnot ovat vakavasti vahingoittaneet islamilaisen järjestelmän imagoa. Sen vuoksi lainsäätäjät ovat jättäneet hänestä valituksen valtionsyyttäjälle, sanoo äärimielisenä tunnettu kansanedustaja Hamid Rasaie.

Kesäkuussa järjestetyt presidentinvaalit johtivat Iranissa laajoihin mielenosoituksiin ja pahimpiin levottomuuksiin sitten vuoden 1979 islamilaisen vallankumouksen. Opposition mukaan yli 70 sen kannattajaa sai levottomuusksissa surmansa, kun poliisi ja turvallisuusjoukot laittoivat mielenosoittajia aisoihin.

Iranin viranomaisten mukaan uhrimäärä oli vain puolet tästä, ja siihen on laskettu mukaan myös turvallisuusjoukkojen kuolleet. Kolme mielenosoituksiin osallistunutta on tähän mennessä tuomittu kuolemaan.

Oppositiojohtaja Mousavi hävisi kesäkuun vaaleissa äärilinjan presidentti Mahmud Ahmadinejadille. Mousavi on syyttänyt Ahmadinejadin taustajoukkoja vaalivilpistä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.