Mainos

Iranin opetusministeri erosi väkivaltaisuuksien takia

Iranin korkeakouluopetuksesta vastaava ministeri Mostafa Moin ilmoitti tänään eroavansa virastaan protestiksi opiskelijoihin kohdistuneista väkivaltaisuuksista. Iranin turvallisuusjoukot käyttivät eilen kovia otteita hajottaessaan lehdistönvapautta ja demokratiaa vaatineiden opiskelijoiden mielenosoituksen.

Yhteydenotoissa loukkaantui useita ja silminnäkijöiden mukaan yksi opiskelija saattoi menettää henkensä. Mielenosoituksen jälkeen poliisi tunkeutui yliopiston asuntolaan ja pidätti satoja opiskelijoita.

Väkivaltaisuuksista ja pidätyksistä raivostuneet opiskelijat jatkoivat tänä aamuna jo kolmatta päivää mielenilmaustaan pääkaupungissa Teheranissa. Noin tuhat opiskelijaa aloitti istumalakon yliopiston kampuksella samaan aikaan kun suuri joukko muita opiskelijoita marssi kaupungin kaduilla vaatien pidätettyjen opiskelijatovereidensa vapauttamista ja kovia otteita käyttäneen poliisipäällikön eroa.

Opiskelijoiden mielenosoitukset alkoivat sen jälkeen kun vanhoillisten hallitsema Iranin parlamentti hyväksyi keskiviikkona kiistellyn lehdistölain, joka lisää tuntuvasti viestimien valvontaa. Tiukka lehdistölaki on ristiriidassa presidentti Mohammed Khatamin kannattamien sosiaalisten ja poliittisten uudistusten kanssa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.