Mainos

Iranin ohjuskoe herätti Venäjässäkin epäilyjä ydinaseesta

Venäjä ilmoittaa olevansa huolissaan Iranin tuoreesta ohjuskokeesta. Testi herättää Venäjän mukaan epäilyksiä Iranin ydinohjelman todellisesta luonteesta.

Iran kokeili maanantaina kantorakettia, jolla se aikoo laukaista ensimmäisen itse kehittämänsä tutkimussatelliitin avaruuteen. Raketti perustuu iranilaiseen Shahab 3 -ohjukseen.

- Kantoraketti on yksi ydinasekokonaisuuden komponentti. Totta kai se herättää huolta, Venäjän varaulkoministeri Aleksandr Losjukov sanoi uutistoimisto Interfaxille.

Kommenttien äänenpainot olivat erilaisia kuin Moskovasta on aiemmin totuttu kuulemaan. Venäjä on rakentamassa ydinvoimalaa Iraniin, ja se on torjunut Yhdysvaltain johdolla esitetyt epäilyt Iranin pyrkimyksestä valmistaa ydinaseita.

Iran kuvaili laukaistua rakettia luotausraketiksi, joka juhlisti Iranin ensimmäisen oman avaruuskeskuksen käyttöönottoa. Iranin mukaan raketti liittyy myös kokeisiin, joiden päämääränä on ensimmäisen iranilaisvalmisteiden satelliitin lähettäminen.

Maan televisio näytti kuvaa raketin laukaisusta, muttei kertonut, mihin korkeuteen raketti nousi tai millaisia tietoja se tuotti.

Yhdysvallat kuvaili rakettia maanantaina "ballistiseksi ohjukseksi" ja sanoi kokeen olleen "valitettava, koska se entisestään eristää maata muusta maailmasta".

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.