Iranin mukaan Yhdysvaltojen asettamat pakotteet katkaisevat tien diplomatiaan "Trumpin epätoivoisen hallituksen kanssa"

Yhdysvaltain asettamat pakotteet katkaisevat tien diplomatiaan pysyvästi, sanoo Iranin ulkoministeriö. Ulkoministeriön edustaja Abbas Musavi kommentoi asiaa sen jälkeen, kun Yhdysvallat ilmoitti uusista tiukoista Iranin-vastaisista pakotteista.

Yhdysvallat kertoi eilen muun muassa Iranin ylintä johtajaa, ajatollah Ali Khameneita ja ulkoministeri Mohammad Javad Zarifia koskevista pakotteista. Samoin "miljardien arvosta" lisää Iranin omaisuutta on määrä jäädyttää.

– Hedelmättömien pakotteiden määrääminen Iranin ylintä johtajaa ja ulkoministeriä vastaan katkaisee lopullisesti diplomatian tien Trumpin epätoivoisen hallituksen kanssa, Musavi tviittasi.

Trump kommentoi aiemmin, että ajatollah Ali Khamenei on viime kädessä vastuussa maailman tilaa horjuttavista Iranin toimista. Presidentti painotti, että Iran ei tule milloinkaan saamaan ydinasetta.

Trumpin mukaan Yhdysvallat jatkaa paineen lisäämistä Irania vastaan. Presidentti totesi, että Iranin vastatoimista riippuu, poistetaanko pakotteet "huomenna vai vuosien päästä". Hänen mukaansa Yhdysvallat ei kuitenkaan tavoittele konfliktia. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja