Mainos

Iranin mielenosoituksissa kuoli seitsemän - protestit jatkuvat tänään

Iranissa presidentin vaalien tulosta vastustavien tahojen suurmielenosoituksissa on eilen kuollut iranilaisviestimien mukaan seitsemän ihmistä. Paikoin väkivaltaisiksi käyneiden mielenosoitusten yhteydessä pieni joukko hyökkäsi kaupungin keskustassa sotilaiden kimppuun vartiopisteellä. Iranilaismedioiden mukaan kuolleiden lisäksi haavoittui useita ihmisiä.

Mielenosoitukset Teheranissa jatkuvat tänään iltapäivällä. Tällä kertaa myös istuvan preseidentin Ahmadinejadin kannattajat vyöryvät kaduille vastavoimaksi hävinneen ehdokas Mirhossein Mosavin kannattajille. Iltapäivän mielenosoituksissa on odotettavissa kahnauksia. Presidentti Ahmadinejadin kannattajat ilmoittivat kokoontuvansa samassa paikassa kuin Mousavin kannattajat - ilmoitetuilla kokoontumisajoilla on eroa vain tunti.

Presidentinvaalien nostattamat mielenosoitukset ovat olleet Iranissa suurimmat kolmeenkymmeneen vuoteen. Teheranin kaduilla on ollut satojatuhansia ihmisiä vaatimassa vaalien uusintaa.

Iranin ylin lainsäädäntöelin on ilmoittanut olevansa valmis laskemaan presidentinvaalien äänet uudelleen. Hävinnyt ehdokas Mousavi on vaatinut äänestyksen hylkäystä, mutta ei usko toiveensa toteutumiseen.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.