Mainos

Iranin maanjäristyksessä kuolleita ainakin 500

Ainakin 500 ihmistä on saanut surmansa ja 2 000 loukkaantunut Iranissa sattuneessa maanjäristyksessä. Pelastustyöntekijät jatkoivat tänään uhrien etsintää Ardabilin kaupungin ympäristössä Iranin luoteisosassa.

Iranin uutistoimiston Irnan mukaan eilen iltapäivällä sattunut järistys tuhosi täysin tai osittain yli sata kylää Azerbaidzhanin rajan tuntumassa. Järistyksen voimakkuus oli 5,5 richteriä.

Maanjäristys vaati ainakin 500 ihmisen hengen. Avustustyöntekijät sanoivat kuitenkin pelkäävänsä, että uhrien määrä nousee edelleen kunhan pelastusmiehistöt pääsevät järistyksen saartamiin kyliin.

Paikalliset viranomaiset ovat julistaneet Ardabilin maakuntaan kolmen päivän suruajan, kertoi Iranin radio. Iranilaisia on myös kehotettu lahjoittamaan rahaa järistyksen uhrien auttamiseksi. Alueelle on radion mukaan lähetetty ruokaa, lääkkeitä, telttoja ja 400 Punaisen Ristin työntekijää. Pelastustyöntekijät ovat pystyttäneet 2500 telttaa tuhansille kodittomiksi jääneille ihmisille.

Lämpötila Iranin kylmimpiin kuuluvalla Ardabilin alueella voi laskea talvella kymmeneen miinusasteeseen. Kylmä sää ja lumi vaikeuttivat Iranin radion mukaan pelastustöitä vuoristoalueilla.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.