Mainos

Iranin ja Irakin välit kiristyvät

Tilanne Iranin ja Irakin välillä kiristyy. Syynä on tämänpäiväinen kranaatti-isku Irakin pääkaupungissa Bagdadissa. Iskussa kuoli kuusi ja loukkaantui useita kymmeniä ihmisiä.

Kolme iskussa kuolleista oli irakilaisia ja kolme palestiinalaisia. Sadat ihmiset vaativat Bagdadissa presidentti Saddam Husseinia kostamaan iskun, josta Irak syyttää naapurimaataan Irania.

Irak

Kranaatinheittimin tehty isku kohdistui al-Karmalia alueelle, jolla asuu runsaasti palestiinalaisia pakolaisia. Irakissa oleva palestiinalaisten diplomaattiedustaja Azzam al-Ahmed sanoi iskun olevan "niiden ainesten työtä, jotka haluavat tuhota irakilaisten ja palestiinalaisten veljelliset suhteet". Irakin hallituksen mukaan iskusta ovat vastuussa "Iranin hallituksen agentit".

Irakin ja Iranin suhteet ovat kiristyneet viime viikkoina. Iranin mukaan Irakissa päämajaansa pitävät iranilaiset oppositioryhmät ovat tehneet useita hyökkäyksiä Iranin maaperälle. Irak puolestaan on ilmoittanut ampuneensa alas miehittämättömän iranilaisen tiedustelukoneen maiden rajan tuntumassa.

Iran ja Irak kävivät 1980-luvulla kahdeksan vuotta kestäneen ja runsaasti uhreja vaatineen sodan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.