Mainos

Iranin ja EU:n ydinneuvottelut lykkääntyvät

Lykkääntyneet neuvottelut aloitetaan torstaina ja niitä jatketaan ensi viikolla. Syynä lykkäykselle on luultavasti Brysselissä oleskeleva iranilainen oppositiojohtaja.

Iranin ja EU:n välisiä neuvotteluja ympäröi Iranille tyypillinen salamyhkäisyys. Alun perin keskiviikoksi suunniteltuja neuvotteluja lykättiin jo aamusta, ja iltapäivällä julkisuuteen tuli tieto, että neuvottelut pidetään torstaina ja niitä jatketaan ensi viikolla.

Unionin ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan ja Iranin pääneuvottelijan Ali Larijanin oli alun perin määrä keskustella Iranin ydinohjelmasta syntyneestä kriisistä Brysselissä keskiviikkona. Kaksikon piti selvittää, onko Iran valmis hyväksymään kansainvälisen kannustinpaketin vastineeksi ydinohjelmansa jäädyttämisestä.

Korkea-arvoinen iranilaisvirkamies kertoi lykkäyksestä nimettömänä puhelimitse uutistoimisto AFP:lle, ja Iranin Brysselin-suurlähetystö vahvisti asian.

Neuvotteluja jouduttiin siirtämään Brysselissä mahdollisesti oleskelevan iranilaisen oppositiojohtajan vuoksi, kertoi nimettömänä iranilaiselle ISNA-uutistoimistolle puhunut viranomainen. Hän viittasi Ranskassa maanpaossa asuvaan Maryam Rajaviin, joka on yksi kiihkeimmistä Iranin nykyhallinnon arvostelijoista.

Solana ilmoitti myöhemmin päivällä, että Larijania odotetaan Brysseliin nyt torstaina. Keskusteluja jatketaan vielä senkin jälkeen ensi viikon tiistaina.

-Olen juuri puhunut puhelimessa Larijanin kanssa ja sovimme, että tapaamme torstaina Brysselissä, Solana vahvisti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.