Mainos

Iranin Ahmadinejad kutsui juutalaisten joukkotuhoa taruksi

Iranin presidentti Ahmadinejad on jälleen kohauttanut Israelin-vastaisilla kommenteillaan. Tänään hän kutsui juutalaisten joukkomurhaa myytiksi ja ehdotti juutalaisvaltion siirtämistä esimerkiksi Kanadaan tai Alaskaan.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad on tänään jatkanut rajuja Israel-lausuntojaan. Ahmadinejad on suorassa telelvisiolähetyksessä kutsunut juutalaisten joukkomurhaa "taruksi" ja toivotti uudelleen Israelin siirrettäväksi Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan.

- He ovat keksineet tarun juutalaisten joukkomurhasta ja pitävät sitä korkeammalla kuin Jumalaa, uskontoa tai profeettoja, Ahmadinejad sanoi puheessa, joka televisioitiin suorana lähetyksenä.

Ahmadinejad on sanonut aiemmin, että mikäli Saksa ja Itävalta tuntevat syyllisyyttä juutalaisten joukkomurhasta toisen maailmansodan aikana, niiden tulisi toivottaa Israelin valtio tervetulleeksi maaperälleen. Hän on myös esittänyt epäilyksiä juutalaisten joukkotuhon todenperäisyydestä.

Israel vastasi vaatimalla maailmaa "avaamaan silmänsä" Iranin hallinnon ja ydinohjelman suhteen.

- Toivomme, että nämä Iranin presidentin äärimmäiset kommentit saavat kansainvälisen yhteisön avaamaan silmänsä ja luopumaan kaikista harhakuvista, Israelin ulkoministeriön tiedottaja Mark Regev sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Myös Euroopan unioni paheksui Iranin presidentin lausuntoja. -Niillä ei ole paikkaa sivistyneessä poliittisessa väittelyssä, sanoi EU:n nykyisen puheenjohtajamaan Britannian Eurooppa-ministeri Douglas Alexander EU:n parlamentissa Strasbourgissa.

Ahmadinejad käsitteli keskiviikkoisessa puheessaan myös neuvotteluja EU:n kanssa maansa ydinohjelmasta. Ahmadinejad sanoi, ettei Iran tingi hitustakaan oikeuksistaan omaan ydinohjelmaan. Seuraavan kerran Iran ja EU neuvottelevat ensi viikolla.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.