Mainos

Iranilaismielenosoittajilta tukea palestiinalaisille

Tämänpäiväisessä mielenosoituksessa poltettu Israelin ja Yhdysvaltain lippuja. Iran kiistää tukevansa ääri-islamilaisia ryhmiä.

Iranissa järjestetään mielenosoitus vuosittain Ramadan-kuukauden viimeisenä perjantaina. Tänä vuonna mielenosoitusten on tarkoitus osoittaa solidaarisuutta palestiinalaisille.

Tuhannet iranilaiset marssivat Teheranin läpi huutaen "kuolema Israelille" ja "kuolema Amerikalle". He polkivat maahan Israelin lippuja ja sytyttivät tuleen sekä Israelin että Yhdysvaltain lippuja. "Palestiina, Palestiina, me tuemme sinua", he huusivat.

Mielenosoitukseen osallistui presidentti Mahmoud Ahmadinejad, jonka lausunto Israelin pyyhkäisemisestä kartalta on tuomittu eri puolilla maailmaa. Ahmadinejadin mukaan hänen sanansa ovat Iranin kansan sanoja.

- Länsimaalaiset voivat vapaasti kommentoida, mutta heidän sanoillaan ei ole merkitystä, hän jatkoi.

Mielenosoitukseen osallistui myös ulkoministeri Manuchehr Mottaki. Hänen mukaan länsilehdistö jätti uutisoimatta presidentin mainitseman palestiinalaisten kansanäänestyksen poliittisena ratkaisuna.

Iranin mukaan Israelilla ole oikeutta olemassaoloon ja se miehittää maata, joka kuuluu palestiinalaisille. Iran kiistää Yhdysvaltain syytökset, joiden mukaan Iran tukisi ääri-islamilaisia ryhmiä. Iran myöntää antavansa ryhmille vain moraalista tukea.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.