Mainos

Iranilaiskoneen hylky löytyi

Iranissa maahan syöksyneen sotilaskoneen hylky on löytynyt, kertovat viranomaiset.

Eilisiltana Kaakkois-Iranissa pudonneen sotilaskoneen hyöky on viranomaisten mukaan löytynyt. Kone tuhoutui maahansyöksyssä täydellisesti: putoamispaikalta löytyi vain muutamia ehjänä säilyneitä kappaleita hylystä. Kaikki 302 matkustajaa, joista suurin osa oli vallankumouskaartin sotilaita, saivat surmansa.

-Löysimme koneen siipien kärjet. Mitään muuta koneesta ei ole jäljellä, kertoi avustustyöntekijä Ali Jamshidi onnettomuuspaikalla.

Huono sää vaikeutti etsintää

Venäläisvalmisteinen Iljushin-kone syöksyi maahan vuoristoisella seudulla Kaakkois-Iranissa 80 kilometrin päässä Kermanin kaupungista, kun se oli laskeutumassa. Sankka sumu ja kovat tuulet vaikeuttivat pelastustöitä, joihin osallistui mm. helikoptereita ja vuoristokiipeilijöitä.

Sotilaskuljetuskone oli tulossa Zahedan kaupungista, kun koneen lentäjä ilmoitti haluavansa laskeutua Kermanin kaupunkiin Pakistanin rajan tuntumaan.

-Yritän lähestyä lentokenttää, ehkä sääolot paranevat, lentäjä sanoi viimeisessä radiosanomassaan.

Suurin osa uhreista vallankumouskaartin jäseniä

Kaikki koneessa olleet sotilaat olivat Iranin vallankumouskaartin jäseniä. Hallituslähteiden mukaan koneessa oli myös korkea-arvoisia armeijan upseereita. Lisäksi koneessa oli 18 hengen miehistö.

Vuoden 1979 vallankumouksen jälkeen perustettu puolisotilaallinen vallankumouskaarti toimii erillään Iranin varsinaisesta armeijasta. Vallankumouskaartissa on noin 120 000 sotilasta, ja se on suoraan ajatollah Ali Khamenein komennossa.

Onnettomuus oli Iranin historian pahin lento-onnettomuus. Viime vuonna 119 ihmistä kuoli, kun Iran Air Toursin Tupolev-154-kone syöksyi maahan Länsi-Iranissa. Vuonna 1988 Yhdysvaltain sota-alus Vincennes ampui Persianlahdella alas iranilaisen matkustajakoneen luullen sitä hävittäjäksi, ja kaikki koneessa olleet 290 ihmistä kuolivat. Vallankumouksen jälkeen Iran hankki lentokoneensa entiseltä Neuvostoliitolta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

(Huomenta Suomi 20.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.