Mainos

Iranilaiskaksoset menehtyivät erottamisleikkauksessa

Kallostaan yhteenkasvaneet iranilaiskaksoset ovat menehtyneet erottamisleikkauksessa.

Kallostaan yhteenkasvaneet iranilaiskaksoset ovat menehtyneet erottamisleikkauksessa, vahvistavat singaporelaisen sairaalan viranomaiset. 29-vuotiaista Ladan Bijani kuoli ensin mm. verenhukkaan. Toinen kaksosista, Ladeh, menehtyi myöhemmin.

Neurokirurgit erottivat aamulla Ladanin ja Lalehin päät toisistaan. Plastiikkakirurgit aloittivat sen jälkeen naisten pääkallojen rakentamisen umpeen.

Singaporessa tehtävä historiallinen leikkaus jatkui jo kolmatta päivää. Lääkärit varoittivat jo aiemmin, että joko toinen tai molemmat saattaisivat menehtyä. Lisäksi lääkärit arvioivat, että vaikka Ladan ja Ladeh selviäisivät leikkauksesta, heille voi tulla vakava aivovaurio.

29-vuotiailla sisaruksilla oli erilliset aivot, mutta heidän kallonsa oli kasvanut yhteen. Erityisen ongelmallinen leikkauksen kannalta oli yhteinen suuri verisuoni, joka kuljetti verta aivoihin.

Iranin valtio maksaa osan kustannuksista

Leikkaukseen osallistui 24 kirurgia ja 100 muuta hoitohenkilökunnan jäsentä. He lupasivat alentaa palkkojaan, jotta leikkaus saataisiin suoritettua. Myös Iranin hallitus osallistuu kustannuksiin ja lahjoittaa operaatioon 300 000 dollaria, kertoi hallituksen virkamies.

Vastaavia operaatioita on tehty aiemmin vauvoille, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun lääkärit yrittivät irrottaa päästään kiinni olevia aikuisia kaksosia.

(MTV3-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 08.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.