Mainos

Iranilaisagentti: Iran sekaantunut USA:n terrori-iskuihin

Entisen iranilaisagentin mukaan Iran on sekaantunut syyskuun 11. päivän iskuihin.

Iranin turvallisuuspalvelun entinen agentti on sanonut Iranin sekaantuneen Yhdysvalloissa 11. syyskuuta 2001 tehtyihin terrori-iskuihin.

Näin kertoi kaksi Saksan turvallisuuspalvelun poliisia Hampurissa eilen jatkuneessa terroristioikeudenkäynnissä. Saksalaispoliisien oikeudessa esittämien lausuntojen mukaan Iranin turvallisuuspalvelun entinen agentti oli kertonut heille yhteyksistään Osama bin Ladenin al-Qaida-verkostoon.

Agentti oli poliisien mukaan myös sanonut varoittaneensa Yhdysvaltojen viranomaisia vuoden 2001 puolivälissä odotettavissa olevista terrori-iskuista. Amerikkalaiset eivät kuitenkaan olleet agentin mukaan uskoneet häntä.

Entisestä iranilaisagentista käytettiin oikeudenkäynnissä hänen peitenimeään Hamid Reza Zakeri. Hän oli yllätystodistaja Hampurin oikeudenkäynnissä, jossa on syytteessä marokkolainen Abdelghani Mzoudi. Mzoudia syytetään avunannosta syyskuun 11. päivän terrori-iskujen tekijöille.

Yllätystodistajan ilmaantuminen on kuitenkin pitkittää oikeudenkäyntiä.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Yhdysvallat ja Saudi-Arabia yrittävät yhdessä pysäyttää al-Qaida-järjestölle menevät hyväntekeväisyysvarat. Maat ovat pyytäneet YK:ta jäädyttämään kansainvälisen hyväntekeväisyysjärjestön al-Haramain tilit, koska sen uskotaan rahoittavan terrorijärjestöä.
(Huomenta Suomi 23.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.