Mainos

Iran varoitti länsimaita sanktioista

Britannia, Saksa ja Ranska sekä Yhdysvallat yrittävät saada atomienergiajärjestö IAEA:n viemään Iranin ydinohjelmaa koskevan kiistan YK:n turvallisuusneuvostoon, jossa Iranille voitaisiin asettaa sanktioita.

Iran ilmoittaa, että se aikoo jatkaa uraanin rikastamista ja harkita uudelleen osallistumistaan ydinsulkusopimukseen, mikäli länsimaat vievät sen ydinohjelmaa koskevan kiistan YK:n turvallisuusneuvostoon.

- Jos käytätte voiman kieltä, Iranilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jättää NPT-viitekehys ja jatkaa uraanin rikastamista, sanoi Iranin kansallisen turvallisuusneuvoston johtaja Ari Larijani.

Myöhemmin Larijani tarkensi, että Iran saattaa harkita uudelleen ydinsulkusopimus NPT:n osaa, jonka perusteella sen tulisi sallia pistotarkastukset ydinlaitoksiinsa.

EU-maiden kolmikko Britannia, Saksa ja Ranska sekä Yhdysvallat yrittävät saada atomienergiajärjestö IAEA:n viemään Iranin ydinohjelmaa koskevan kiistan YK:n turvallisuusneuvostoon, jossa Iranille voitaisiin asettaa sanktioita.

Israel vaati tänään ulkoministerinsä Silvan Shalomin välityksellä, että YK:n turvallisuusneuvosto estäisi Irania hankkimasta ydinaseita.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.