Mainos

Iran vapautti 150 irakilaista sotavankia

Iran vapautti tänään 150 irakilaista sotavankia, ilmoitti Iranin uutistoimisto Irna. Iran sanoi vapauttaneensa vangit hyvän tahdon eleenä, jotta maat pääsisivät lopulta sopuun kaikkien sotavankien vaihtamisesta.

Irakilaissotilaat, jotka vangittiin Iranin ja Irakin vuosina 1980-1988 käymän sodan aikana, luovutettiin irakilaisviranomaisille Khosrawin rajakaupungissa. Irak vahvisti tiedon vankien vapauttamisesta, mutta vaati samalla Irania tekemään selkoa tuhansien muiden irakilaisvankien kohtalosta.
-Irak arvostaa suuresti (Iranin) aloitetta, mutta toteaa samalla Iranin pitävän yhä 20 000 irakilaista sotavankia, Irakin uutistoimisto sanoi.

Uutistoimiston mukaan myös Punaisen Ristin kansainvälinen komitea on rekisteröinyt Iranin hallussa olevat sotavangit. Iran ei ole missään vaiheessa ilmoittanut, montako irakilaissotilasta on yhä vangittuina maassa.

Irak on sanonut vapauttaneensa kaikki iranilaiset sotavangit, kun taas Iranin mukaan vielä 5 000 iranilaista odottaa vapauttamistaan irakilaisvankiloista.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.