Mainos

Iran väitti jälleen holokaustia liioitelluksi

Iranin ulkoministeriön edustajan mukaan juutalaisten kohtaloa on suuresti liioiteltu. Maan tiedetään tukevan revisionistisia historiakäsityksiä.

Juutalaisten joukkomurhaa eli holokaustia on laajasti liioiteltu, väittää Iranin ulkoministeriön edustaja. Hän perustaa käsityksensä vierailuihinsa entisillä keskitysleireillä Itä-Euroopassa.

Iranin edustajat ovat viime kuukausina antaneet useita vastaavia lausuntoja.

- Kun toimin suurlähettiläänä, näin useita keskitysleirejä Itä-Saksassa ja Puolassa. Minun mielestäni asiaa on suuresti liioiteltu, sanoi Hamid Reza Asefi.

Iranin tiedetään tukevan aktiivisesti niin sanottuja revisionistisia historiakäsityksiä, joiden mukaan natsien toimeenpanema juutalaisten joukkomurha toisessa maailmansodassa on kokonaan tekaistu tarina tai ainakin tapahtumia on liioiteltu. Myös presidentti Mahmud Ahmadinejad on tunnettu tämänsuuntaisista puheistaan.

Iranissa viikonloppuna vieraillut YK:n pääsihteeri Kofi Annan moittii puolestaan Irania holokausti-aiheisen pilapiirrosnäyttelyn järjestämisestä ja kritisoi sitä mauttomaksi. Asefin mielestä näyttely on kuitenkin oikeutettu.

- Vastasimme, että näyttelyssä on kyse sananvapaudesta, eikä holokausti ole sellainen pyhä kysymys, jota ei voisi käsitellä, Asefi sanoo.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.