Iran uhkaa vastata hyökkäykseen iskulla Israeliin

Yhdysvallat ei ole sulkenut pois sotilaallisia toimia Irania vastaan ydinkiistassa. Iran itse vakuuttaa tähtäävänsä ainoastaan energiantuotantoon.

Iran uhkaa tehdä ilmaiskun Israeliin, jos sen kimppuun hyökätään. Korkea-arvoinen uskonnollinen johtaja Ahmad Khatami varoittaa, että iranilaiset ohjukset pystyvät iskemään Tel Aviviin. Khatami kuuluu Iranin korkeimman johtajan ajatollah Ali Khamenein neuvonantajakaartiin.

Yhdysvallat ei ole sulkenut pois sotilaallisia toimia Irania vastaan, vaikka on vakuuttanut pyrkivänsä diplomaattiseen ratkaisuun ydinkiistassa. Länsimaat epäilevät Irania ydinaseen kehittelystä, kun taas Iran itse vakuuttaa tähtäävänsä ainoastaan energiantuotantoon.

Sotilasasiatuntijoiden mukaan Iran kykenee iskemään ohjuksillaan 2000 kilometrin päähän. Kantama ulottuu Israeliin ja Yhdysvaltain Persianlahden-tukikohtiin.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad torjui jälleen tänään YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman, joka vaatii ydinohjelman keskeyttämistä. Iranilaiset eivät hänen mukaansa taivu painostuksen alla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat