Mainos

Kohutun Iran-tutkijan uusinta tutkimusta ei julkaista – syyttää sensuurista

Maanpuolustuskorkeakoulu ei julkaise kohutun Iran-tutkimuksen tehneen tutkijan uutta Turkki-raporttia. Julkaisutoimikunnan mielestä teos keskittyy liikaa kurdikysymykseen ja on turhan poleeminen.

Tutkija Alan Salehzadeh ei hyväksy kritiikkiä eikä päätöstä. Hän syyttää entistä työnantajaansa sensuurista. Salehzadehin määräaikainen pesti päättyi vuodenvaihteessa. Työsuhdetta ei jatkettu.

Korkeakoulu hyllytti Salehzadehin Iran-tutkimuksen väliaikaisesti viime vuonna. Hänen mukaansa hyllytys tehtiin, koska Iranin Suomen-suurlähettiläs painosti korkeakoulua.

Iran- ja Turkki-raportit ovat molemmat niin sanottuja työpapereita, joissa ei käytetä vertaisarviointia tieteellisten julkaisujen tapaan.

Salehzadeh uskoo, että Turkki-tutkimuksen julkaisematta jättäminen on kosto aiemmista tapahtumista.

– Tämä on mielenkiintoista, koska kirjoitin maltillisesti. Esimerkiksi kurdikysymyksistä keskustellaan Turkin lehdistössä päivittäin, hän sanoo.

Julkaisutoimikunnan mukaan päätöksessä ei ole mitään poikkeuksellista tai dramaattista. Kokonaisuuden ei katsottu täyttävän kriteereitä.

– Se olisi vaatinut niin suuria muutoksia, että katsoimme parhaaksi olla käynnistämättä sellaista prosessia, sanoo julkaisutoimikunnan johtaja, strategian professori Pekka Sivonen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.