Mainos

Iran torjui YK:n kritiikin ihmisoikeustilanteesta

Iran torjui tänään YK:n raportin, jossa arvostellaan maan ihmisoikeuskäytäntöjä. Iranin mielestä YK käyttää ihmisoikeuksia poliittisena aseena maata vastaan, Iranin sanomalehdet kirjoittivat tänään.

YK:n teettämän raportin mukaan Iranin viimeaikaiset parannukset ihmisoikeusasiassa ovat olleet yhtä tyhjän kanssa. YK kehotti Irania perjantaina etenemään mm. lopettamalla niiden rikollisten teloitukset, jotka eivät ole syyllistyneet väkivaltatekoihin. Irania kehotettiin myös kiinnittämään huomiota naisten ja vähemmistöuskontojen harjoittajien ihmisoikeuksiin.

Iranin ulkoministeriön edustajan, Mahmoud Mohammadin, mukaan YK:n tekemät arviot Iranin ihmisoikeustilanteesta ovat asenteellisia. Hänen mukaansa raportin tekijät kantavat kaunaa islaminuskoa ja islamilaisia maita kohtaan.
-Mohammadi teki selväksi, että tämä ilkeämielinen ja epärealistinen raportti ei vaikuttaisi lainkaan Iranin päätökseen jatkaa perustavaa laatua olevien henkisten ja aineellisten perustarpeiden edelleen kehittämistä, Tehran Times -sanomalehti kertoi. Mohammadin mukaan kansainväliseen yhteistyöhön ihmisoikeuksien parantamiseksi ei tulisi sotkea ideologisia konflikteja. Yhteistyö kärsii nyt epäluotettavasta tiedosta ja liioittelusta, Mohammadi sanoi.

YK:n yleiskokous hyväksyi YK:n erikoistutkijan, Maurice Danby Copithornen, laatiman raportin 74 maan enemmistöllä, joista valtaosa oli länsimaita. 32 maata vastusti päätöstä ja 56 pidättäytyi äänestämästä.

Clinton valmis keskustelemaan Iranin kanssa

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton sanoi tänään olevansa valmis keskustelemaan Iranin kanssa aiheista, jotka ovat aiheuttaneet maiden välille erimielisyyksiä. Clinton vastasi näin Iranin presidentin Mohammad Khatamin sovitteluyrityksiin.
-Haluaisin erittäin mielelläni keskustella Iranin kanssa, kunhan voimme tehdä sen rehellisesti ja tärkeistä aiheista, Clinton sanoi. Iranin presidentti peräsi eilen "syvällistä keskustelua" Yhdysvaltain kanssa. Hänen aloitettaan pidetään myötämielisimpänä, mitä Iranin päämies on koskaan tehnyt Yhdysvalloille Iranin islamistisen vallankumouksen jälkeen.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.