Mainos

Iran suomii YK:n turvaneuvostoa kriisin syventämisestä

Iranin ulkoministeriö uhkaa, että kaikki turvallisuusneuvoston Iranin ydinkiistaa koskevat toimet heikentävät maan yhteistyötä Kansainvälisen atomienergiajärjestön kanssa.

Iran varoittaa länsimaita, että YK:n turvallisuusneuvoston puuttuminen ydinkiistaan lisää jännitystä Iranin ja länsimaiden vällillä.

- YK:n turvallisuusneuvoston ottaminen mukaan asiaan ja väärien päätösten teko muuttavat suunnan yhteistyöstä vastakkainasetteluksi. On selvää, että kaikilla turvallisuusneuvoston toimilla tulee olemaan negatiivinen vaikutus yhteistyöhön Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n kanssa, sanoi Iranin ulkoministeriön edustaja Hamid Reza Asefi.

Asefi kehotti turvallisuusneuvostoa pidättäytymään minkäänlaisista Iranin vastaisista toimista.

- On selvää, ettei turvallisuusneuvoston tulisi ryhtyä mihinkään toimiin, joita se ei pysty myöhemmin toteuttamaan, koska me emme aio perääntyä oikeuksistamme.

Britannia, Ranska ja Yhdysvallat ovat esittelemässä turvallisuusneuvostolle päätöslauselmaluonnosta, jossa vaadittaisiin Irania lopettamaan uraanin rikastaminen. Päätöstä asiasta on tuskin luvassa ennen huomenna pidettävää turvallisuusneuvoston jäsenmaiden ulkoministerien kokousta.

Venäjä ja Kiina, joilla molemmilla on veto-oikeus turvallisuusneuvostossa, vastustavat pakotteita ja voimatoimia Irania vastaan.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.