Mainos

Iran pyytää EU-kolmikkoa jatkamaan neuvotteluja

Iran haluaisi EU:n edustajien palaavan neuvottelupöytään mahdollisimman pian. Iranin ydintutkimusohjelmaa käsitellyt Lontoon-kokous päättyi eilen tuloksettomana.

Iran on pyytänyt tänään kirjeitse, että EU:n kolmikko Britannia, Saksa ja Ranska palaisivat neuvottelupöytään mahdollisimman pian. Asiasta kertoi iranilainen diplomaattilähde Wienissä Reutersille.

Lähteen mukaan Iran on lähettänyt EU3:lle kirjeen, jossa ilmaistiin Iranin halu "keskustelujen ja neuvottelujen avulla poistaa olemassa olevat epäselvyydet koskien rauhanomaista ydinohjelmaa". Kirjeen tarkoituksena oli osoittaa, että "Lontoon kokouksesta huolimatta Iran on päättänyt lujasti jatkaa neuvotteluja ja löytää ratkaisun neuvottelujen avulla".

Eilen EU-kolmikon, Venäjän, Kiinan ja Yhdysvaltain kokouksessa ei päästy yksimielisyyteen asiasta. Osapuolten välille jäi erimielisyyttä päätöslauselmasta, jolla Iranin ydintutkimusohjelmaa ryhdyttäisiin käsittelemään YK:n turvallisuusneuvostossa.

- Jatkamme keskusteluja siitä, mitä Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n pitäisi päättää ja mikä asema YK:lla pitäisi olla, sanoi Saksan apulaisulkoministeri Gernot Erler.

IAEA:n on määrä puida asiaa ensi kuun alussa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.