Mainos

Iran puolustusministeri: Aselaivajupakka Israelin salajuoni

Iranin puolustusministeri Ali Shamkhanin mukaan aselaiva Karine A on "Israelin rasistisen hallituksen keksimä salajuoni". Iranin ja palestiinalaisten välillä ei Shamkhanin mukaan ole "sotilaallisia yhteyksiä".

Israel pidätti runsas viikko sitten Punaisellamerellä aselastissa kulkeneen Karine A:n. Israelin mukaan alus kuljetti Iranista hankittuja aseita palestiinalaisille. Israelilaisten tiedustelutietojen mukaan palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on sekaantunut laivajupakkaan samoin kuin Iran ja Libanonissa toimiva iranilaismielinen Hizbollah-järjestö.

Palestiinalaiset samoin kuin Iran ovat kiistäneet jyrkästi syytökset aseiden salakuljetuksesta. Iranin uutistoimisto Irna kertoi puolustusministeri Shamkhanin sanoneen, että Israel pyrkii syytöksillään vaikuttamaan amerikkalaisten viranomaisten ratkaisuihin. -Tämä on tökeröä menettelyä, koska väitteet ovat perättömiä, ministeri kertoi.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Richard Boucher sanoi viime viikolla, että Israelin esittämät tiedot ovat saaneet amerikkalaiset vakuuttuneiksi Iranin ja Hizbollahin sekaantumisesta salakuljetukseen. Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell puolestaan sanoi todisteiden kytkevän palestiinalaiset, vaikkakaan ei suoranaisesti Arafatia, asesalakuljetukseen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.