Mainos

Iran poistaa kiistellyn ydinlaitoksen sinetit

Tänään jatkuu myös IAEA:n hätäkokous järjestön päämajassa Wienissä. Kokouksen tavoitteenaan on saada Iran luopumaan uraanin rikastamiseen johtavasta prosessista.

Iran aikoo poistaa kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n Isfahan ydinkäsittelylaitokseen asettamat sinetit tänään.

Iranin atomienergiajärjestön johtaja Gholamreza Aghazadeh totesi valtion televisiokanavalla aikaisin aamulla, että loput sinetit poistetaan tänään ja toiminta jatkuu.

Tänään jatkuu myös Britannian, Ranskan ja Saksan koollekutsuma IAEA:n hätäkokous järjestön päämajassa Wienissä. Kokouksen tavoitteenaan on saada Iran luopumaan uraanin rikastamiseen johtavasta prosessista. Asiaa koskevasta lausunnosta ei eilen päästy yksimielisyyteen.

IAEA:n hallintoneuvoston aloittaessa kokoustaan eilen Iranin vastavalittu presidentti Mahmoud Ahmadinejad sanoi, että hänellä on uusia aloitteita Iranin ydinohjelmasta syntyneessä kiistassa. Iranilaisen uutistoimiston mukaan Ahmadinejad oli esittänyt arvionsa puhelinkeskustelussa YK:n pääsihteerin Kofi Annanin kanssa.

EU-kolmikko pelkää Yhdysvaltojen tavoin, että Iran pyrkii kehittämään ydinaseita, vaikka maa vakuuttaa tarkoitusperiensä olevan rauhanomaiset. Myös Venäjä on yhtynyt vaatimuksiin siitä, että Iran lopettaa heti uraanin rikastuksen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.