Mainos

Iran pani ikivanhan lain täytäntöön – happoiskun tehnyt mies menetti silmänsä

Happoiskun tehnyt mies sai kokea ankaran rangaistuksen Iranissa, kun hänet tuomittiin menettämään toinen silmänsä, kertoo brittilehti The Guardian.  

Julma tuomio perustuu kirjaimelliseen tulkintaan sharia-lain niin sanotusta silmä silmästä periaatteesta, joka tunnettiin jo muinaisessa Babyloniassa. Rangaistu mies vaivutettiin nukutukseen, jonka aikana lääkärit kaivoivat hänen vasemman silmänsä ulos.

Lehtitietojen mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Iran on pannut täytäntöön kyseisen barbaariseksi arvostellun tuomion. Aikaisemmin lääkärit ovat kieltäytyneet suorittamasta toimenpidettä.

– Lääkärihenkilökunta, joka teki yhteistyötä Iranin viranomaisten kanssa on rikkonut Hippokrateen valan, eikä heillä ole oikeutta kutsua itseään lääkäreiksi, iranilaista ihmisoikeusjärjestöä edustava Mahmood Amiry-Moghaddam kommentoi.

Alun perin mies oli tuomittu menettämään näön molemmista silmistään, mutta happoiskun uhri päätti lykätä toisen silmän sokeuttamista puolella vuodella.

Yleinen ongelma Iranissa

Tuomio nosti esiin vuonna 2011 suurta julkisuutta saaneen Ameneh Bahramin tapauksen. Happoiskussa sokeutunut ja pahoja kasvovammoja saanut nainen päätti armahtaa hyökkääjän vain tunteja ennen, kun lääkärien oli määrä sokaista hänet hapolla.

Happoiskut ovat Iranissa yleinen ongelma, ja ne liittyvät usein sukuriitoihin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.