Mainos

Iran lykkäsi neuvotteluja uraanin rikastamisesta

Iranilaisten oli määrä matkustaa Venäjälle torstaina. Hallituksen tiedottaja kertoi, että neuvotteluja on lykätty, mutta ei peruttu.

Iran on ilmoittanut, ettei neuvotteluja sen uraanin rikastamisesta Venäjällä käydä tällä viikolla. Iranilaisten oli määrä matkustaa torstaina Moskovaan neuvottelemaan ehdotuksesta, jonka mukaan Iranin uraani voitaisiin rikastaa Venäjällä.

- Neuvotteluja Venäjän kanssa ei ole peruttu, mutta päivämäärästä pitäisi keskustella, sanoi Iranin hallituksen tiedottaja Ghlolamhossein Elhalm viikottaisessa tiedotustilaisuudessa Teheranissa. Hän ilmoitti, että Iran aloittaa uraanin rikastamisen teollisessa mittakaavassa ydinvoimaloiden reaktoreihin ennen seuraavaa Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n kokousta 6. maaliskuuta.

Elhamin mukaan ehdotusta pitäisi täydentää siltä osin, että uraania voisi rikastaa myös Iranissa.

Venäjän ehdotuksen tarkoituksena oli hälventää huolia siitä, että Iran voisi hyödyntää uraanin rikastamistaitojaan ydinaseiden valmistamiseksi. Venäjä ei ollut saanut vielä tänään Iranilta tietoa neuvottelujen lykkäämisestä. Iran sanoo haluavansa rikastaa uraania vain sen verran mitä tarvitaan ydinvoimaloiden reaktoreihin. Iran myös tähdentää, että ydinsulkusopimuksen jäsenvaltiona sillä on oikeus rikastaa uraania.

Länsi on antanut varovaisen tukensa Venäjän ehdotukselle.

Ydinkiistan vaiheet

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.