Mainos

Iran: Kannustinehdotuksessa joitakin ongelmia

Iran tutkii yhä YK:n tarjoamaan kannustinehdotusta, mutta maan johto painottaa, ettei se aio neuvotella oikeuksistaan ydinohjelmaan.

Iranin pääneuvottelijan Ali Larijanin mukaan Iranille tarjotussa kannustinehdotuksessa on sekä ongelmia että myönteisiä puolia. Hänen mukaansa paketissa ei ole annettu minkäänlaista takarajaa, johon mennessä Iranin pitäisi hyväksyä tai hylätä se.

-Tämä ehdotus sisältää joitakin positiivisia näkökohtia. Samalla siinä on kuitenkin joitakin ongelmia ja epäselviä kohtia, Larijani sanoi Kairon-vierailullaan.

Iranin ulkoministeriö sanoi aiemmin sunnuntaina, ettei Iran aio antaa periksi tai neuvotella oikeuksistaan ydinohjelmaan. Ministeriön edustajan Hamid Reza Asefin mukaan Iranin johto tutkii yhä kannustinehdotusta, jonka YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat ja Saksa laativat ydinohjelmasta syntyneen kiistan ratkaisemiseksi. Hänkin totesi, että osa ehdotuksesta on hyväksyttävissä, mutta osa ei.

- Emme todellakaan aio antaa periksi oikeuksistamme. Aiomme toimia velvollisuuksiemme ja oikeuksiemme puitteissa, Asefi sanoi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.