Mainos

Iran hylännee kannustinpaketin

Kiista Iranin ydinohjelmasta on jo päätetty viedä uudelleen YK:n turvallisuusneuvoston käsittelyyn.

Iranin hallitus ei aio hyväksyä Euroopan maiden tarjoamaa kannustepakettia, jonka ehtona on uraanin rikastamisen lopettaminen, paikallinen uutistoimisto Mehr kirjoitti tänään.

Mehr lainasi Iranin kansallisen turvallisuusneuvoston varapääsihteeriä Abdolreza Rahmani-Fazlia, jonka mukaan vaatimus uraanin rikastamisen täydellisestä lopettamisesta on liikaa maan johdolle.

- Lännen esityksessä on kaksi ehtoa: ydinkehityksen keskeyttäminen ja (IAEA:n) hallintoneuvoston kysymyksiin vastaaminen, Rahmani-Fazli sanoi. - Maamme johto on tullut siihen tulokseen, ettei näitä ehtoja voida hyväksyä.

Iranin hallitus on toistanut useasti, ettei uraanin rikastamista haluta lopettaa. Rahmani-Fazlin kommentti viittaa kuitenkin ensimmäistä kertaa siihen, että asiasta olisi tehty virallinen päätös.

Kiista Iranin ydinohjelmasta on jo päätetty viedä uudelleen YK:n turvallisuusneuvoston käsittelyyn. Neuvoston pysyvät viisi jäsenmaata sekä Saksa päättivät asiasta keskiviikkona, kun Iranilta ei kuulunut vastausta kannustinpakettitarjoukseen.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.