Mainos

Iran hirtti Israelin vakoojan

Iranissa on hirtetty Israelin hyväksi vakoillut mies. Iranin valtion uutistoimiston IRNAn mukaan miehen Israelille luovuttamat tiedot koskivat Iranin ohjuksia ja sotilastukikohtia.

Hirtetty vakooja, Ali Akbar Siadat, oli IRNAn mukaan pitänyt yhteyttä Israelin tiedustelupalvelu Mossadiin kuuden vuoden ajan. Hän oli kuitannut Mossadilta palkkiona 60 000 dollaria salaisen tiedon välittämisestä Israelille. Siadat oli saanut työtään varten myös tietokoneen kolme vuotta sitten. IRNAn mukaan Siadat pidätettiin vaimoineen kaksi vuotta sitten kun he yrittivät poistua maasta.

Iranilaismedia kertoi toissapäivänä myös toisen iranilaisvakoojan saamasta kuolemantuomiosta, mutta ei vielä paljastanut tuomitun nimeä.

Iran syyttää arkkivihollistaan Israelia usein vakoilusta, joka koskee maan asevoimien lisäksi Iranin ydinohjelmaa. Maan ydinohjelma on herättänyt huolta länsimaissa, jotka pelkäävät Iranin kehittelevän ydinasetta energiantuotantoon tähtäävän ydinohjelmansa puitteissa. Iran kieltää väitteet.

Iran on syyttänyt Israelin, Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian tiedustelupalveluja muun muassa kahden ydinohjelmassaan mukana olleen tiedemiehen kimppuun hyökkäämisestä marraskuun lopussa. Tuolloin yksi iranilaistiedemies sai surmansa pommi-iskussa ja toinen haavoittui vakavasti.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.