Mainos

Iran hamuaa turisteja

Ulkomaiset turistit ovat jälleen tervetulleita Iraniin. Öljyn hinnan halpeneminen on saanut Iranin kiinnostumaan matkailijoiden mukanaan tuomista rahoista ja maa pyrkiikin aikaisempaa aktiivisemmin herättämään ulkomaalaisten kiinnostuksen Irania kohtaan.

Iranissa vuonna 1979 tapahtunut islamilainen vallankumous on näkynyt etenkin matkailualala. Ulkomaiset turistit kaikkosivat maasta vallankumouksen jälkeen lähes kokonaan ja useissa turisteja kiinnostaneissa kohteissa, kuten esimerkiksi Takht-e-Jamshidissa, on vallankumouksen jälkeen vieraillut lähinnä vain iranilaisia turisteja.

Uutiskanava CNN:n mukaan matkailuala on tällä hetkellä kuitenkin elpymässä. Turismi on lisääntynyt etenkin sen jälkeen, kun uudistusmielisenä pidetty presidentti Mohammad Khatami tarttui vallan kahvaan vuoden 1997 toukokuussa. Iranin viranomaiset ovat korjanneet useita turistikohteita ja tehostaneet maan matkailupalveluita. Eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset turistit näyttävätkin löytäneen esimerkiksi maan eteläosassa sijaitsevan Shirazin sekä Takht-e-Jamshidin, joka on kuuluisa arkkitehtuuristaan.

Öljyn hinnan halpenemisen lisäksi Iran kärsii kiihtyvästä inflaatiosta ja vaikeasta työttömyydestä. Ulkomaisten turistien tuomat rahavirrat voisivat omalta osaltaan parantaa maan taloudellista tilannetta ja maan hallituksen toivotaankin suostuvan etenkin sellaisiin uudistuksiin, joiden ansiosta turismi lisääntyy. Presidentti Khatamin odotetaan kertovan hallituksen suunnittelemista talousuudistuksista kuluvan kuun lopussa. Khatamin lupaamista ja jo tekemistä uudistuksista huolimatta Yhdysvaltain ulkoministeriö varoittaa edelleen yhdysvaltalaisia matkustamasta Iraniin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.