Mainos

Iran haluaa rikastaa uraania

Ranskan, Saksan ja Britannian delegaatio on jättänyt Iranille ehdotuksen, jossa EU tarjoaa Iranille myönnytyksiä, jos maa suostuu luopumaan uraanian rikastamisesta.

Iran on ilmoittanut, ettei se voi hyväksyä Euroopan unionin ehdotusta, joka vaatisi Irania lopettamaan uraanin rikastamisen. Iranin mukaan ehdotus on epäoikeudenmukainen.

- EU:n ehdotus on epäoikeudenmukainen. Iran ei voi hyväksyä rajoittamatonta kieltoa uraanin rikastamiselle, sanoi ulkoministeriön edustaja Hamid Reza Asefi tiedotustilaisuudessa.

Asefin mukaan Iran on edelleen kiinnostunut ratkaisemaan ydinohjelmastaan nousseen kiistan EU:n kanssa käytävillä jatkoneuvotteluilla. Iran kuitenkin odottaa, että EU parantaa tarjoustaan. Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona Wienissä.

- Näemme EU:n esityksen alustavana ehdotuksena, ei suinkaan lopullisena, hän totesi.

Ranskan, Saksan ja Britannian delegaatio jätti Iranille torstaina ehdotuksen, jossa EU tarjosi Iranille myönnytyksiä, jos maa suostuu luopumaan uraanin rikastamisesta.

Iran on sanonut aikovansa rikastaa uraania vain rauhanomaisiin tarkoituksiin, mutta Yhdysvaltojen mukaan maa kehittelee ydinasetta.

Jos Iranin ja EU:n neuvotteluissa ei päästä tulokseen, EU-maat saattavat tukeaYhdysvaltoja ja vaatia asian viemistä YK:n turvallisuusneuvoston käsiteltäväksi yalouspakotteiden määräämistä varten.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.