Mainos

Iran ehdotti Ranskalle yhteistyötä uraanin rikastamisessa

Ranskan ulkoministeriö on torjunut Iranin ehdotuksen yhteistyöstä uraanin rikastamisessa sanoen, että asia tulee sopia EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan kautta.

Iran on ehdottanut Ranskalle ulkomaisten yritysten yhteenliittymän muodostamista rikastamaan uraania Iranin maaperällä. Ehdotuksesta kertoi tänään Iranin ydinenergiaviraston varajohtaja Mohammad Saeedi Ranskan radiossa.

YK:n asettama takaraja rikastamisen lopettamiselle umpeutui elokuun lopussa. EU:n ja Iranin neuvottelut päättyivät tuloksettomina viime viikolla, ja Iranin ulkoministeriön edustaja vahvisti toissapäivänä, ettei maa aio lopettaa uraanin rikastamista.

Ranska on torjunut Iranin ehdotuksen sanomalla, että asia tulee hoitaa EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan kautta.

Iranin pääneuvottelija Ali Larijani ja Javier Solana jatkavat neuvotteluja maan ydinohjelmasta tiettävästi lähipäivinä. Solana sanoo, että hän on kiinnostunut Iranin ehdotuksesta valvoa uraanin rikastamista Iranin määperällä yhteistyössä Ranskan kanssa, mutta aihetta täytyy hänen mukaansa tutkia vielä tarkemmin.

- Iranin ehdotus ranskalaisvalvonnasta uraanin rikastamisessa on kiinnostava, kertoi Solana toimittajille EU:n puolustusministerikokouksessa Lapin Levillä.

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice on tänään toistanut, että kansainvälisen yhteisön on asetettava pakotteita Iranille, jos maa ei lopeta uraanin rikastamista.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.