Mainos

Iran: Cohenin vierailu sotkee arabimaiden suhteita

Iranin mukaan Yhdysvaltain puolustusministerin William Cohenin vierailu Iranin naapurimaihin kiristää alueen valtioiden välejä.

Iranin ulkoministeriön edustaja sanoi tänään, että Cohenin tämänviikkoiset kommentit kuuluvat Washingtonin "myrkylliseen Iranin vastaiseen propagandaan".

Iranin virallinen uutistoimisto IRNA kertoi maan puolustusministeriön edustajan luonnehtineen Yhdysvaltain viimeaikaisia toimia jännitystä lietsoviksi. Puolustusministeri Cohenin puheet ovat osoitus siitä, että Yhdysvallat haluaa jatkaa Iranin vastaista propagandaansa ja kiristää arabimaiden keskinäisiä välejä.

Iranin puolustusministeriö korosti sitä, että Iran pyrkii yhteistyön lujittamiseen alueen valtioiden kanssa. Ulkopuolisten joukkojen läsnäolo ja alueelle myytävät aseet kuitenkin estävät turvallisuuspyrkimysten toteutumisen.

Cohen on arvostellut Irania Persianlahden turvallisuuden uhkaamisesta. Hän kertoi muun muassa Iranin kokeilleen ilmavoimien risteilyohjusta kesäkuun alussa.

Cohen päätti eilen vierailunsa, jonka aikana hän kävi Saudi-Arabiassa, Kuwaitissa, Bahrainissa, Arabiemiirikuntien liitossa ja Omanissa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.