Mainos

Irakista keskustellaan suljetuin ovin

YK:n turvallisuusneuvosto keskustelee Irakin kysymyksestä tänään. Irakissa USA:n, Britannian ja Espanjan eilistä kokousta on arvosteltu kovin sanoin.

YK:n turvallisuusneuvosto keskustelee Irakin kysymyksestä suljetuin ovin tänään, ilmoitti YK:n edustaja Nancy St. John myöhään eilen illalla.

Turvallisuusneuvoston kokouksen on määrä alkaa kello 10 aamupäivällä paikallista aika. Tämä on iltaviideltä Suomen aikaa.

Presidentti George W. Bushin mukaan tänään on maailmalle totuuden hetki Irakin kriisin suhteen. Bush puhui eilen tiedotustilaisuudessa tavattuaan Britannian ja Espanjan pääministerit.

Saddam: Joukkotuhoaseet suuri valhe

Irakin presidentti Saddam Hussein luonnehti eilen suureksi valheeksi puheita, joiden mukaan Irakilla yhä olisi joukkotuhoaseita. Hän sanoi Yhdysvaltain nimittäneen itsensä maailman päätuomariksi.

Bushin puolestaan totesi, että Saddam Hussein voi välttää sodan lähtemällä Irakista.

Irak: "Lainsuojattomien huippukokous" epäonnistui

Irakin tiedotusministeri Mohammed Saeed al-Sahaf on kutsunut Yhdysvaltain, Britannian ja Espanjan kokousta Azoreilla epäonnistuneeksi "lainsuojattomien huippukokoukseksi".

- He eivät kunnioita kansainvälistä oikeutta, ja valitettavasti he ovat ajaneet koko maailman kriisiin, al-Sahaf sanoi toimittajille Bagdadissa.

Al-Sahafin mukaan Yhdysvallat ja Britannia haluavat vain päästä kokeilemaan uusia aseitaan Irakin vastaisessa sodassa.

Myös irakilaislehdet arvostelevat kovin sanoin Azorien kokouksen tuloksia ja sitä, että Yhdysvaltain presidentti George W. Bush vaati YK:lta päätöstä Irakin vastaisen sodan aloittamisesta tänään. Hallitsevan Baath-puolueen äänenkannattaja Ath-Thawra kutsuu kokousta "likaiseksi psykologiseksi sodankäynniksi".

Irakin johtajan Saddam Husseinin pojan Udayn Babel-lehti vaatii YK:n turvallisuusneuvostoa "torjumaan Yhdysvaltain pahan hallinnon pyrkimykset".

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.