Mainos

Irakissa verisiä pommi-iskuja

Pahimmassa pommi-iskussa Bagdadissa on kuollut yhteensä lähes 24 ihmistä.

Irakin kapinalliset ovat tänään surmanneet ainakin 77 ihmistä ja haavoittaneet kymmeniä muita eri puolilla maata tehdyissä iskuissa. Bagdadissa pommi surmasi 24 ihmistä vilkkaalla kauppatorilla.

Hillan kaupungissa Bagdadin eteläpuolella 12 ihmistä kuoli ja 40 haavoittui pommiräjähdyksessä armeijan värväyskeskuksen edustalla. Pyörään kiinnitetty pommi räjähti varhain aamulla, kun ihmisiä oli kerääntymässä värväyskeskuksen eteen. Jonottajia oli uutistoimisto AFP:n mukaan ainakin tuhat.

Sadan kilometrin päässä Bagdadissa sijaitsevassa Hillan kaupungissa on aiemmin tapahtunut useita itsemurhapommi-iskuja, mutta viime aikoina kaupungissa on ollut hiljaista. Värväyskeskus perustettiin neljä päivää aiemmin. Tavoitteena on ollut saada nuoria miehiä armeijaan Samawan, Karbalan ja Najafin shiia-alueilta.

Veriset iskut pääkaupungissa ovat jatkuneet, vaikka hallitus on yrittänyt tiukoin turvatoimin saada tilanteen hallintaan. Väkivaltaisuudet ulottuivat myös Duran alueelle, jonka amerikkalaiset ja irakilaiset joukot ovat ottaneet erityissuojeluun. Durassa surmattiin sairaalalähteiden mukaan ainakin seitsemän ihmistä.

Kuolonuhreja väkivaltaisuudet vaativat tänään myös muun muassa Kirkukissa ja Samawassa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.