Mainos

Irakissa verinen iltapäivä

Jopa 46 ihmistä on kuollut ja 80 loukkaantunut shiiamuslimien hautajaissaattuetta vastaan tehdyssä itsemurhaiskussa Mosulissa.

Sunnienemmistöisessä Mosulissa Pohjois-Irakissa tehtiin iltapäivällä verinen itsemurhaisku.

Kymmeniä kuolonuhreja vaatinut isku tehtiin shiiamuslimien hautajaisten aikana al-Sadreenin moskeijassa. Arviot kuolleiden määrästä vaihtelivat päivän kuluessa suuresti. Sairaalalähteet kertoivat illalla, että iskussa oli kuollut ainakin 46 ihmistä ja yli 80 oli haavoittunut. Aiemmat arviot kuolleiden määrästä olivat vaihdelleen 17:stä 30:een.

Silminnäkijöiden mukaan itsemurhapommittaja räjäytti itsensä, kun surusaatto oli kokoontumassa Al-Sadreenin moskeijan vieressä olevaan saliin. Irakilaiset ja amerikkalaiset sotilaat sulkivat nopeasti alueen samaan aikaan, kun ambulanssit kiidättivät uhreja sairaaloihin.

Irakin viranomaiset ovat syyttäneet sunnikapinallisia hyökkäyksistä shiiakohteita vastaan. Viranomaisten mukaan tavoitteena on lietsoa sisällissota parlamenttivaalit voittaneiden shiiojen ja äänestystä boikotoineiden sunnimuslimien välille.

Mosul on Irakin kolmanneksi suurin kaupunki, jonka asujaimisto on etnisesti ja uskonnollisesti hyvin kirjavaa. 1,5 miljoonasta asukkaasta noin puolet on sunnimuslimeja, mutta toinen puoli koostuu useista muista eri ryhmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.