Mainos

Irakissa väkivaltaisuudet kiihtyivät

Pahin väkivallanteko koettiin tänään Bagdadin koillispuolessa sijaitsevassa Miqdadijan kaupungissa, kun itsemurhaisku surmasi 36 ihmistä shiiahautajaisten aikana hautausmaalla.

Veri on virrannut jälleen Irakissa. Maassa tehtiin toistakymmentä erilaista pommi-iskua, hyökkäystä tai attentaattia. Kuolleita tuli kymmenittäin, haavoittuneita oli pitkälti toistasataa.

Pahin isku tehtiin Bagdadin koillispuolella Miqdadijan kaupungissa, missä ainakin 36 ihmistä kuoli ja kymmeniä haavoittui itsemurhaiskussa.

Verilöyly sai alkunsa, kun Dawa-puoleen paikallisjohtajan henkivartijan hautajaissaattuetta alettiin äkkiä tulittaa automaattiaseilla ja kranaatinheittimillä. Hautajaisväen hakiessa suojaa tulitukselta heidän joukossaan ollut itsemurhapommittaja räjäytti itsensä.

Etelä-Bagdadissa vilkkaan torin lähelle pysäköidyssä autossa räjähtänyt pommi tappoi kahdeksan ihmistä ja haavoitti toistakymmentä. Myös kaupungin pohjoisosassa räjähti pommi, tappaen kolme ihmistä.

Kerbalassa pommihyökkäys tappoi kolme ihmistä.

Yli 60 polttoainerekan saattue ajoi kapinallisten väijytykseen Bagdadin lähellä. Kiivaassa taistelussa kapinalliset saivat tuhottua ainakin 19 rekkaa.

Irakin poliisi- ja sotilasvoimia vastaan hyökättiin ainakin Latifijassa, Iskandarijassa ja Kirkukissa.

Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot puolestaan pidättivät kapinallisia Baladissa ja Hawijassa. Mahawilista Bagdadin pohjoispuolelta puolestaan löydettiin kaksi ruumista. Ruumiit oli sidotettu ja huputettu.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.