Mainos

Irakissa useita tuhoisia pommi-iskuja

Kymmeniä ihmisiä on saanut surmansa eri puolilla Irakia tehdyissä iskuissa.

Irakissa on tänään saanut surmansa ainakin 69 ihmistä väkivallan uhrina. Väkivaltaisuuksissa haavoittui yli 140 ihmistä, ilmenee uutistoimisto Reutersin ympäri maata keräämistä tiedoista.

Vilkkaalla torilla räjähtänyt pommi surmasi 10 ihmistä ja haavoitti 37:ää Khalisissa Bagdadin pohjoispuolella. Tori oli täynnä väkeä, joka oli hankkimassa ruokatarpeita paastokauden päättäjäisjuhlaan.

Ainakin 20 ihmistä sai surmansa pommi-iskuissa Mosulissa poliisiasemille. Pahinta jälkeä sai aikaiseksi itsemurhaiskijä, joka räjäytti ajamansa polttoainerekan poliisiaseman lähellä. Heti räjäytyksen jälkeen sunnikapinalliset ampuivat kranaatteja toiselle poliisiasemalle.

Myös Kirkukin kaupungissa tehtiin tuhoisa itsemurhaisku. Siinä sai surmansa kahdeksan ihmistä ja 70 haavoittui. Kirkukin iskussa auto ajettiin pankin viereen ja räjäytettiin. Isku aiheutti suurta tuhoa, sillä pankin edustalla oli paikallisia sotilaista jonottamassa palkkaansa. Kaupungissa räjähti kaksi muuta pommia surmaten neljä ja haavoittaen 12:ta ihmistä.

Sunnikapinalliset ovat toistuvasti hyökänneet Irakin armeijan ja poliisin joukkoja vastaan, ja useimpien tämänpäiväisten iskujenkin kohteena olivat maan omat joukot. Kuolleiden joukossa oli yksi amerikkalaissotilas.

Ympäri maata raportoitiin yksittäisistä asemiesten iskuista ja kranaattihyökkäyksistä. Bagdadissa surmattiin poliisiupseeri ja opetusministeriön työntekijä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.