Mainos

Irakissa tuhoisa klooripommi-isku

Itsemurhapommittajan ohjaama kuorma-auto räjähti parinsadan metrin päässä poliisiasemasta lähellä toria ja asuinrakennuksia

Kloorikaasulla terästetty pommi on surmannut 27 ihmistä Ramadissa Länsi-Irakissa tänään.

Kyseessä oli tiettävästi suurin kapinallisten tekemä kemikaali-isku sitten vuoden 2003, jolloin Yhdysvaltain johtama liittouma tunkeutui maahan.

Itsemurhapommittajan ajama kuorma-auto räjähti parinsadan metrin päässä poliisiasemasta lähellä toria ja asuinrakennuksia, poliisi kertoi. 30 ihmistä sai vammoja.

- Kuorma-autossa oli useita tonneja klooria sekä TNT-räjähdysainetta, joka oli peitetty lannoitesäkeillä, poliisi kertoi.

Klooria on käytetty viime kuukausina toistuvasti iskuissa etenkin Anbarin sunnimaakunnassa, jonka pääkaupunki Ramadi on. Irakin poliisi ja amerikkalaisjoukot ovat syyttäneet al-Qaidaa myrkkykaasuiskuista. Väkivaltaisuudet maakunnassa ovat kiihtyneet sen jälkeen kun osa paikallisista sunniheimoista kääntyi al-Qaidaa vastaan.

Naistoimittaja löytyi ammuttuna

Bagdadissa löytyi kuolleena toimittaja, joka työskenteli Yhdysvaltain rahoittamalle Radio Free Europe/ Radio Liberty -asemalle. Radion arabiankielisessä palvelussa työskennellyttä naistoimittajaa oli ammuttu päähän. Hänet oli viimeksi nähty tiistaina.

Irakin ja Yhdysvaltain joukot tekivät tänään kotietsintöjä eteläisessä Diwanijan kaupungissa, joka on radikaalin shiiajohtajan Moqtada al-Sadrin joukkojen tukialuetta.

Yhdysvaltain armeijan mukaan pyrkimyksenä on palauttaa kaupunki Irakin hallituksen hallintaan. Arabialaisen al-Jazeera tv-kanavan mukaan sotilaiden ja shiiataistelujen välisissä taisteluissa sai surmansa 30 henkeä.

Asukkaiden mukaan Diwanijaan oli julistettu ulkonaliikkumiskielto, ja irakilaiset ja amerikkalaiset joukot partioivat kaduilla.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.