Mainos

Irakissa tehty kokeita myrkyllisellä risiinikaasulla

Yhdysvalloissa on julkistettu uutta tietoa terroristiryhmien biologisilla ja kemiallisilla aseilla tekemistä kokeista. Al-Qaidaan liitetty arabiryhmä on testannut risiinikaasua karjaan ja ainakin yhteen ihmiseen Pohjois-Irakissa.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu on saanut vihiä al-Qaidaan yhdistetystä arabiryhmästä, jonka uskotaan testanneen risiinikaasua Pohjois-Irakin kurdialueella.

Alue ei ole Saddam Husseinin hallinnassa eikä Saddamin yhteyksistä ryhmään ole varmaa tietoa.

ABC-yhtiö puolestaan paljastaa, että presidentti George Bush jäädytti viime viikolla suunnitelman iskuista mahdollisiin kemiallisten aseiden varastoihin pohjois-Irakissa. Suunnitelmaa oli laadittu jo vuosia.

Bush itse ei rajusti pyörivää huhumyllyä kommentoi. Hän tapaa keskiviikkona Teksasin maatilallaan turvallisuuspoliittiset neuvonantajansa. Valkoinen Talo tyytyy mainitsemaan vain, että Irak nousee tapaamisessa tavalla tai toisella esille.

Kansainvälisen Irakin vastaisen liittouman muodostaminen näyttää olevan koko ajan vaikeampaa. Valkoinen Talo on närkästynyt Irakin Venäjän kanssa eilen vahvistamasta miljardien dollareiden talousyhteistyöstä. Yhdysvallat kummastelee sitä, sillä Venäjä on samaan aikaan yksi tärkeimmistä YK:n Irakin vastaisten talouspakotteiden valvojista.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 20.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.