Mainos

Irakissa siepattiin kymmeniä ihmisiä

Siepatut urheilujohtajat olivat kokouksessa Bagdadissa, kun aseistautuneet miehet hyökkäsivät konferenssikeskukseen.

Irakissa aseistautuneet miehet ovat siepanneet kolmisenkymmentä urheilujohtajaa, heidän joukossaan myös Irakin olympiakomitean puheenjohtajan. Urheilujohtajat olivat koolla pääkaupungissa Bagdadissa samaan aikaan kun maan parlamentti päätti jatkaa poikkeustilaa kuukaudella.

Univormuihin pukeutuneet miehet pysäyttivät urheilujohtajien autosaattueen keskellä kirkasta päivää huolimatta pääkaupunkia koskeneista tiukoista turvallisuusmääräyksistä.

Monet sieppauksen yksityiskohdista olivat kuitenkin epäselviä. Osa Irakin poliisin ilmoittamista joukkosieppauksista on paljastunut myöhemmin jonkin toisen osaston tekemiksi pidätyksiksi. Sisäministeri Jawad al-Bolani torjui kuitenkin epäilyn, jonka mukaan johtajat olisi pidätetty normaalissa järjestyksessä.

- Minun tietääkseni näistä ihmisistä ei ollut annettu pidätysmääräyksiä, hän kommentoi tapausta.

Sieppaajista tai sieppauksen syistä ei saatu heti mitään vihjeitä. Monissa sieppaustapauksissa asialla ovat olleet tavalliset rikolliset.

Bagdadin asukkaat heräsivät aamulla ammuskelun ja räjähdysten ääniin, kun turvallisuusjoukot tekivät ratsioita epäiltyihin kapinapesäkkeisiin. Turvallisuuslähteiden mukaan etsinnöissä sai surmansa ainakin viisi siviiliä ja kaksi kapinallista.

Myöhemmin päivällä tehdyissä pommi-iskuissa kuoli poliisin mukaan seitsemän ihmistä ja 12 haavoittui.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.