Mainos

Irakissa räjäytettiin öljyputkia

Palavien öljyputkien sammutustyöt ovat jatkuneet pitkälle iltapäivään. Sabotaasi keskeytti myös sähköntuotannon Baijin voimalassa.

Irakissa räjäytettiin tänään kaksi öljyputkea. Ensiksi yöllä katkaistiin Baijin öljynjalostamoon johtava öljyputki. Sabotaasin myötä katkesi myös sähköntuotanto Baijin 400 megawatin voimalassa, mikä puolestaan johti sähköjen katkeamiseen suuressa osassa kaupungista. Palomiehet yrittivät päivällä edelleen sammuttaa öljyputken luona valtoimenaan roihuavaa tulipaloa.

Myöhemmin päivällä räjäytettiin Kirkukista Turkkiin johtava öljyputki. Ceyhan öljyterminaaliin johtava putki katkaistiin noin 80 kilometriä länteen Kirkukista. Tämäkin putkilinja oli iltapäivänä edelleen tulessa.

Baijin öljynjalostamo on Irakin suurin. Se sijaitsee parisataa kilometriä Bagdadista pohjoiseen. Kirkukin öljykentiltä Ceyhaniin johtavaa putkilinjaa ei sen sijaan ole säännöllisesti käytetty sen jälkeen, kun liittouman joukot hyökkäsivät Irakiin viime vuonna.

Levottomuudet jatkuivat Irakissa

Liittoumaa vastustavat sissit iskivät jälleen Irakissa turvallisuusjoukkoja vastaan. Ainakin 12 ihmistä kuoli ja kymmenen haavoittui kranaatti-iskussa, joka tehtiin Fallujan kaupungissa turvallisuusjoukkojen rakennukseen, turvallisuusjoukkojen edustaja kertoi.

Fallujan levoton kaupunki on ollut viime viikkojen ajan kenraali Mohammed Latifin johtamien irakilaisjoukkojen valvonnassa. Yhdysvaltojen sotilaat vetäytyivät kaupungista otettuaan sitä ennen rajusti yhteen sissien kanssa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.