Mainos

Irakissa kaksi veristä itsemurhaiskua

Itsemurhaiskuista tuhoisampi tehtiin vihannestorilla Bagdadin eteläpuolisessa Suwajran kaupungissa. Pommi-iskussa kuoli ainakin 58 ihmistä.

Irakissa on jälleen tehty tuhoisia pommi-iskuja.

Bagdadin eteläpuolella, Suwajran kaupungissa ainakin 58 ihmistä kuoli itsemurhaiskussa, kun kaupungin vihannestorin tuntumassa räjähti pommi. Hyökkäyksessä haavoittui poliisin mukaan kymmeniä ihmisiä. Osa vakavimmin haavoittuneista kiidätettiin sairaalahoitoon Bagdadiin.

Suwajra sijaitsee niin sanotussa kuoleman kolmiossa, missä kapinalliset ovat tehneet lukuisia iskuja ja siepanneet useita ihmisiä.

Toinen pommi-isku tehtiin aamulla Pohjois-Irakin Tikritissä. Paikallisen lääkärin mukaan autopommi-iskussa kuoli kaikkiaan kaksitoista ihmistä ja useita haavoittui. Tiedot uhrien määrästä kuitenkin vaihtelivat lähteestä riippuen.

Tikritissä suurin osa uhreita oli poliiseja, sillä itsemurhaiskun tekijä räjäytti autonsa poliiseja töihin kuljettaneen linja-auton vieressä.

- Suurin osa uhreista oli pikkubussissa, joka kuljetti poliiseja, sanoi paikallinen poliisi.

Bussi oli hänen mukaansa räjähdyshetkellä tiesululla.

Pääkaupungissa Bagdadissa löydettiin kaatopaikalta joukkohauta, jossa oli 14 ihmisen ruumiit. Vainajia oli ammuttu päähän ja heidän silmänsä oli sidottu. Kaikki surmatut olivat siviilivaatteissa.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.