Irakissa kaksi tuhoisaa pommi-iskua

Kerbalan kaupungissa tehdyssä itsemurhaiskussa on kuollut ainakin 40 ihmistä. Bagdadissa räjäytetyssä autopommi-iskussa menehtyi puolestaan kymmenen ihmistä.

Useita kymmeniä ihmisiä on saanut surmansa Irakissa tänään jatkuneissa väkivaltaisuuksissa. Pahin iskuista tehtiin Kerbalan kaupungissa, missä itsemurhapommittaja surmasi ainakin 40 ihmistä ja haavoitti yli sataa.

Autopommi räjähti Kerbalan linja-autoasemalla lähellä vilkasta kauppa-aluetta. Uhrien joukossa oli myös lapsia. Räjähdyspaikka oli vain parin sadan metrin päässä shiioille tärkeästä imaami Husainin moskeijasta, jonka luo sadattuhannet shiiamuslimit kokoontuvat aina maaliskuussa ashura-juhlan aikaan.

Räjähdyksen jälkeen turvallisuusjoukot pystyttivät tarkastuspisteitä Kerbalan laitamille ja kaikilta autoilta evättiin pääsy kaupunkiin.

Toisessa itsemurhaiskussa Etelä-Bagdadissa kymmenen ihmistä kuoli ja lähes 20 haavoittui autopommin räjähdettyä sillalla. Kyseessä oli jo toinen bagdadilaiseen siltaan kohdistunut isku muutamassa päivässä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat